Steiger kopen? Lees hier dan handige tips

Heb je een steiger nodig? Dan ben je er vast al achter gekomen dat het nog best lastig is om de juiste steiger te vinden. Zo weet je misschien niet goed waar je op moet letten als je een steiger aanschaft. Met de volgende tips helpen wij je wat op weg.

 

De werkhoogte en de platformhoogte

In je online zoektocht naar een steiger ben je vast al wel de twee woorden werkhoogte en platformhoogte tegengekomen. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee? De werkhoogte van de steiger is de hoogte waarop je kunt werken als je op het platform staat. Deze hoogte is weer afhankelijk van je lengte. De platformhoogte is de hoogte van het bovenste platform van een steiger.

 

Het monteren van de steiger

Steigers kun je heel eenvoudig monteren. Als je een steiger bestelt bij Rolsteiger.net krijg je hier ook nog eens een uitgebreide handleiding bij geleverd. Hierin staat voor stap voor stap uitgelegd hoe je de steiger kunt monteren. Verder is het ook nog eens mogelijk om de handleiding van je nieuw gekochte steiger op de website te downloaden.

 

Losse onderdelen

Kies altijd voor een steiger waar ook losse onderdelen voor verkrijgbaar zijn. Je kunt je steiger later dan weer goed gebruiken voor een andere klus. Zo kun je een onderdeel vervangen of bijstellen. Met losse onderdelen kun je steigers dan ook verder uitbouwen. De steigers in de webshop hebben allemaal een universele maatvoering en de onderdelen zijn ook nog eens los verkrijgbaar.

 

Ruim aanbod van steigers

Je vindt een geschikte steiger het beste door eerst te bepalen waar je deze voor wilt gebruiken. Ga ook na of je deze binnen of buiten wilt gebruiken. Als je een steiger wilt om buiten te gebruiken, is een rolsteiger zeer geschikt. Een kamersteiger is weer de ideale steiger voor binnen. In de webshop vind je een ruim aanbod van steigers. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat je hier een geschikte steiger vindt voor je werkzaamheden.